Ga terug

Cursus De Reis van de Leider

Cursus De Reis van de Leider

Algemene informatie

Herijk je kompas
Hervindt je bezieling en kracht
Vertaling naar de praktijk

Als leider heb je al verschillende levensfases meegemaakt en voor hete vuren gestaan. De huidige tijd vraagt een nieuwe combinatie van kwaliteiten.

In deze tijd van turbulentie en versnelling richt ieder zich tot de leider: Waarheen en hoe? Vaak verdwijnen midden- en tussenkaders en kom je als leider eenzamer te staan. Het management is georganiseerd in projectteams met zelfsturing. Waar gaat het geheel heen? Welke wegen slaan we in en hoe gaan we het doen met elkaar? De organisatie kijkt vragend naar jou als leidinggevende; vragend om visie en moraal. En bij wie moet jij als leider te rade gaan? Inderdaad, bij jezelf. Bij iedere professional wordt een steeds sterker appel gedaan op persoonlijk leiderschap, gestuurd door het eigen kompas.

Stilstaan en koers kiezen op persoonlijke waarden en inspiratie is ons uitgangspunt. Het programma “ De Reis van de Leider” is een driedaagse cursus voor leiders en biedt je de gelegenheid om met gelijkgestemden stil te staan bij deze opgave.

Programma

Je bereidt het programma voor samen met de hoofdtrainer. Dit doen we in de vorm van een intake gesprek. In dit intake gesprek onderzoek je jouw uitdagingen en maken we het kernvraagstuk helder. Hiermee gaan we aan de slag in het spirituele én praktijkgerichte programma. We maken gebruik van coaching en methodieken als meditatie en lichaamsoefeningen om je te helpen je vraagstuk te doorgronden en nieuwe inzichten op te laten doen. De trainers helpen je jouw transformatie te doorlopen; we passen waar nodig de oefeningen aan ten behoeve van jouw leerproces. Je gaat naar huis met antwoorden en een duidelijke visie.

Dit programma is een verdieping en we stimuleren elkaar om de uitdagingen van persoonlijke ontwikkeling verder aan te gaan. Je leert geen kunstje maar je verandert je ‘zijn’ waardoor je langdurig effect hebt van de onderwerpen die tijdens de training worden aangeboden.

Dag 1: ochtend

Wat wil je
Wat staat op het spel
Wat is je belang

Na kennismaking en landing start de zoektocht naar de mens achter de leider. Met als doel om als leider werkelijk aanwezig te kunnen zijn. Het blijkt dat ieder een eigen sleutelverhaal heeft van waaruit hij de zoektocht kan starten.
Ook kan aan bod komen:

Heb je als leider helder wat jij verwacht van je medewerkers? Wanneer zijn de doelen behaald en dragen ze bij aan de bedrijfsdoelstellingen? Wat is je visie hierop? In de ochtend wordt dit uitgekristalliseerd en onderling getoetst.

Dag 1: Middag

Diagnose, vreugde en pijn

Vanaf de middag duiken we in de reis van de leider tot noch toe: we staan stil bij-, en kijken terug naar de reis die tot deze leiders positie heeft geleid, en hoe de reis is ervaren: mentaal, fysiek en emotioneel. We zoeken de vreugde en de pijn op door intensief lichaamsgericht en emotioneel werk, met als resultaat een glashelder beeld van jou als reiziger op dit moment. Ben je moe of juist fit, ben je fysiek in balans of chronisch gekweld, ben je in contact met je omgeving of alleen? Dit alles wordt duidelijk door uit te vergroten wat zich nu manifesteert in jou.

Dag 2:

Verdieping, beleving van jouw thema: mentaal, fysiek, emotioneel
Hernieuwd contact met je kracht en bezieling
Regie

We maken de balans op: op welk vlak (mentaal, fysiek of emotioneel) is werk te verrichten? Dit is het omslagpunt waarbij jij als leider de reis aan gaat passen en persoonlijk maakt. Hierin neem je je mensen en je organisatie mee. Je gaat ontdekken hoe je weer de regie pakt. Je gaat kijken naar het systeem van je organisatie, dus verder dan alleen jouw persoonlijke beleving van de organisatie. We gebruiken hierbij onder andere de tools systemisch werken en karakterstructuren. Ze geven je inzicht waardoor je zelf de regie kan nemen.
Het bewust zijn van jouw automatisme geeft al verlangen naar verandering en ruimte voor andere keuzes. Je maakt een transformatie. Bij ieder wordt het verlangen naar eigenheid en de belemmeringen om te voldoen aan verwachtingen voor het voetlicht gebracht. Pas dan kan je fundamentele keuzes maken. Door deze keuzes op basis van je innerlijk kompas, krijgt de reis koers en richting.

Dag 3:

Keuzes maken
De praktijk
Verankering

We werken jouw keuzes uit voor het werk van alledag: hoe breng je de nieuwe inzichten, je prioriteiten in praktijk. Daarnaast besteden we aandacht aan verankering. Dit is nodig omdat je in de waan van de dag je nieuwe voornemens naar de achtergrond raken.

Het aanbod is veelzijdig. Op elk vlak (hoofd, hart en buik) wordt duidelijk hoe je jouw reis zelf kan begeleiden.

Cursusdata

11, 12 & 13 september 2019

De trainers

Dodo van der Straaten Hoofdtrainer, Essentiecoach
Maarten van Dijk Systemisch coach, karakterstructuren
Pieter Klaassen Aikido, hoe leef je met hoofd, hart en buik
Frank van Dooren Vertaling missie naar praktijk

Profiel deelnemers

Als deelnemer heb je eens intensief een spiegel voor je neus gehouden. Je wilt nu reflecteren en een kwaliteitsslag maken in je leven. In je werk heb je een stevige positie als directeur, afdelings-, verander-, programmamanager of adviseur.

Aantal deelnemers: maximaal 8

Resultaten

De resultaten hangen af van de persoon en het thema:

Je hebt tijd en ruimte gekregen om naar je interne stem te luisteren
Je ziet hoe je verder kunt; vanuit mogelijkheden
Je bent een effectief leider in dynamische tijden; stevig en flexibel
Je komt tot een effectieve beweging of verandering in je organisatie

Investering & Accomodatie

De Reis van de Leider vindt plaats in de Bijkerk van de Grote Kerk in Edam. Vanuit deze bijzondere ruimte loop je direct de natuur in richting weilanden en het IJsselmeer. Lunch, ontbijt en diner wordt geregeld op locatie door Hotel ‘De Fortuna’ waar je ook overnacht.

De investering voor deze driedaagse is inclusief locatie, overnachting, thee, koffie, fris, lunch (3x), ontbijt (2x), diner (2x), persoonlijke intake en begeleiding door vier toptrainers en bedraagt €1.999,00 per persoon exclusief btw.

* Optioneel: Aanvullende coaching om je nieuw ontdekte inzichten te integreren in de dagelijkse praktijk: € 600,- (excl. BTW) voor 3 gesprekken

Testimonials

Contact & inschrijven

Vul het formulier in om in te schrijven voor de cursus of bel Dodo van der Straaten op 0620603627

Je kan natuurlijk ook met vragen of twijfels vrijblijvend contact opnemen met Dodo per mail: Dodo@essentiecoach.nl.

Ik vond het een hele waardevolle training/reis als vervolg op de persoonlijke ontwikkeling die ik al aan het maken was. Het gaf mij net het juiste duwtje in de rug, waardoor ik meer wist wat ik wilde en welke koers ik wil varen komende jaren.

Heleen