Ga terug

De Reis van de Leider

Leiders

Coaches

De Reis van de Leider

Algemene informatie

Ben jij een ervaren leider en is je missie en toekomst bepaald? Doe je niet meer wat je je had  voorgenomen om te doen? Of wil je een opfrisser van wat je je had voorgenomen, je kompas herijken of  je bezieling en focus hervinden? Dan is de Reis van de Leider iets voor jou. De Reis van de Leider is het  vervolg op De Luie Leider.

Als leider heb je al verschillende levensfases meegemaakt en voor hete vuren gestaan. De huidige tijd vraagt een nieuwe combinatie van kwaliteiten. In deze tijd van turbulentie en versnelling richt ieder zich tot de leider: waarheen en hoe? Vaak verdwijnen midden- en tussenkaders en kom je als leider eenzamer te staan. Het management is georganiseerd in projectteams met zelforganisatie. Welke wegen slaan we in en hoe gaan we het doen met elkaar? De organisatie kijkt vragend naar jou als leidinggevende, vragend om visie en moraal. En bij wie ga jij als leider te rade? Inderdaad, bij jezelf. Bij iedere professional wordt een steeds sterker appèl gedaan op persoonlijk leiderschap, gestuurd door het eigen kompas.

Stilstaan en koers kiezen op persoonlijke waarden en inspiratie is ons uitgangspunt. Het programma De Reis van de Leider is een driedaagse cursus voor leiders die de gelegenheid krijgen om met gelijkgestemden stil te staan bij deze opgave.

Heb je nog vragen of speciale verzoeken? Bel of mail mij.

Resultaten

De resultaten hangen af van de persoon en het thema:

– je hebt tijd en ruimte gekregen om naar je interne stem te luisteren
– je ziet hoe je verder kunt vanuit mogelijkheden
– je bent een effectief leider in dynamische tijden: stevig en flexibel
– je komt tot een effectieve beweging of verandering in je organisatie

Programma

Je bereidt het programma voor samen met de hoofdtrainer. We gaan aan de slag in het spirituele én praktijkgerichte programma. We maken gebruik van coaching en methodieken als meditatie en lichaamsoefeningen om je te helpen je vraagstuk te doorgronden en nieuwe inzichten op te laten doen. De trainers helpen je jouw transformatie te doorlopen; we passen waar nodig de oefeningen aan ten behoeve van jouw leerproces. Je gaat naar huis met antwoorden en een duidelijke visie.

Dit programma is een verdieping van de Luie Leider en we stimuleren elkaar om de uitdagingen van persoonlijke ontwikkeling verder aan te gaan. Je leert geen kunstje maar je verandert je ‘zijn’ waardoor je langdurig effect hebt van de onderwerpen die tijdens de training worden aangeboden.

Dag 1: ochtend

Waar sta je?
Wat staat op het spel?

Dag 1: Middag

Diagnose, vreugde en pijn

Vanaf de middag duiken we in de reis van de leider tot noch toe: we staan stil bij en kijken terug naar de reis die tot deze leiderspositie heeft geleid. Hoe is de reis ervaren: mentaal, fysiek en emotioneel? We zoeken de vreugde en de pijn op door intensief lichaamsgericht en emotioneel werk, met als resultaat een glashelder beeld van jou als reiziger op dit moment. Ben je moe of juist fit, ben je fysiek in balans of chronisch gekweld, ben je in contact met je omgeving of alleen?

Dag 2:

Verdieping, beleving van jouw thema: mentaal, fysiek, emotioneel
Hernieuwd contact met je ware Zelf en bezieling
Je neemt Regie

We gebruiken onder andere de tools systemisch werken en karakterstructuren.
Je maakt fundamentele keuzes. Door deze keuzes op basis van je innerlijk kompas, krijgt de reis koers en richting en krijg je zicht op de transformatie waar je nu voor staat.

Dag 3:

De praktijk
Verankering

We werken jouw keuzes uit voor het werk van alledag. We besteden aandacht aan verankering. Dit is nodig omdat in de waan van de dag je nieuwe voornemens naar de achtergrond raken.

Het aanbod is veelzijdig. Op elk vlak (hoofd, hart en buik) wordt duidelijk hoe je jouw reis zelf kunt begeleiden.

Data

22, 23 & 24 september 2024

De trainers

Dodo van der Straaten Hoofdtrainer, Essentiecoach
Maarten van Dijk Systemisch coach, karakterstructuren
Pieter Klaassen Aikido, hoe leef je met hoofd, hart en buik
Frank van Dooren Vertaling missie naar praktijk

Profiel deelnemers

Als deelnemer heb je eens intensief een spiegel voor je neus gehouden. Je wilt nu reflecteren en een kwaliteitsslag maken in je leven. In je werk heb je een stevige positie als directeur, afdelings-, verander-, programmamanager of adviseur.

Aantal deelnemers: maximaal 8

Investering & Accomodatie

De Reis van de Leider vindt plaats in de Bijkerk van de Grote Kerk in Edam. Vanuit deze bijzondere ruimte loop je direct de natuur in richting weilanden en het IJsselmeer. Lunch, ontbijt en diner wordt geregeld op locatie door Hotel ‘De Fortuna’ waar je ook overnacht.

De investering voor deze driedaagse is inclusief locatie, overnachting, thee, koffie, fris, lunch (3x), ontbijt (2x), diner (2x), persoonlijke intake en begeleiding door vier toptrainers en bedraagt €1.999,00 per persoon exclusief btw.

* Optioneel: Aanvullende coaching om je nieuw ontdekte inzichten te integreren in de dagelijkse praktijk: € 600,- (excl. BTW) voor 3 gesprekken

Testimonials

Heleen Teamleider Gemeente Maasdam

Ik vond het een hele waardevolle training/reis als vervolg op de persoonlijke ontwikkeling die ik al aan het maken was. Het gaf mij net het juiste duwtje in de rug, waardoor ik meer wist wat ik wilde en welke koers ik wil varen komende jaren.

Contact & inschrijven

Vul het formulier in om in te schrijven voor de cursus of bel Dodo van der Straaten op 0620603627

Je kunt natuurlijk ook met vragen of twijfels vrijblijvend contact opnemen met Dodo per mail: Dodo@essentiecoach.nl.

Heleen Teamleider Gemeente Maasdam

Ik vond het een hele waardevolle training/reis als vervolg op de persoonlijke ontwikkeling die ik al aan het maken was. Het gaf mij net het juiste duwtje in de rug, waardoor ik meer wist wat ik wilde en welke koers ik wil varen komende jaren.