Frank van Dooren

De laatste jaren ben ik op zoek gegaan naar mijn herkomst en familiegeschiedenis. Dat brengt nieuwe perspectieven en onverwachte achtergronden. Het is boeiend om mogelijkheden van vandaag, zoals DNA onderzoek en de internetbronnen daarbij te gebruiken.

Hoe werk ik?

Als trainer en coach probeer ik aan te sluiten bij de wensen en vragen van de deelnemers. Daarom gaat het telkens anders. Ik heb de opleiding Essentiecoaching gedaan en daar geleerd dat wanneer je dicht bij jezelf blijft, de essentie er altijd is. Het is een uitdaging om tijdens trainingen en coaching, maar ook tijdens mijn werk als leidinggevende, dat innerlijke rustpunt op te zoeken. Juist ook in het team. Die ervaringen wil ik graag delen.

Opleiding en werkervaring

Ik heb historische geografie gestudeerd. En planologie om ook een baan te vinden. Toch heb ik mijn eerste werk gekregen door de historische geografie. Landschaps- en stadsgeschiedenis zijn nog steeds mijn passie. Je passie volgen leidt ook tot betaald werk, leerde ik zo al vroeg.

Ik draag graag verantwoordelijkheid en werk graag met mensen. Sinds 10 jaar geef ik leiding aan een maatschappelijke onderneming. Samen met mijn collega’s hebben we deze organisatie weer gezond gemaakt. Dat was een forse klus, midden in de crisis. Die ervaringen neem ik mee als ik coach en als trainer. Ik werk voor Nyenrode en De Baak, maar ook voor mezelf. Dan begeleid ik teams en directieleden en bestuurders met hun specifieke vragen.

Wie onwetend blijft van wat voor zijn geboorte gebeurde, blijft altijd een kind. Want wat is een mensenleven waard, als het niet is verweven met het leven van zijn voorvaderen in de annalen der geschiedenis.

– Cicero, Orator, 46.v.Chr.