Maarten van Dijk

Hoe werk ik?

Vooral intuïtief, met een degelijke achtergrond in de westerse psychologie, de karakterstructuren van Jung en Reich, gestalt,, droomwerk, meditatie en natuurlijk: benieuwdheid…. Ik hou van actieve werkvormen waarbij deelnemers ervaren wat de belemmeringen doen met hun dagelijks leven, en een glimp kunnen krijgen van hoe ’t zou zijn zonder die belemmering.

In het Buddhisme heb ik geleerd hoe helend stilte kan zijn, en geleerd hoe bevrijdend het is om werkelijk geen enkel waardeoordeel te hebben, echt niet. Het is een voorrecht en een avontuur om dicht bij mensen te mogen komen.

Opleiding & Werkervaring.

Ik heb rechten gestudeerd, ik denk achteraf om de wereld een beetje te begrijpen, en daarna het ITIP om de mens en vooral mijzelf een beetje te begrijpen.

In de jaren daarna, als docent/consultant/trainer/coach in allerlei vormen gewerkt en geleerd, eerst vanuit het ITIP, later vanuit een eigen praktijk en de laatste jaren als associate bij de Baak.

Naast het werken met mensen heb ik altijd gewerkt met monumentale gebouwen: het herstellen en herbestemmen van industrieel erfgoed. Dit heb ik altijd voor eigen rekening en risico gedaan en hierin heb ik hele goede, en ook hele slechte tijden in doorgemaakt.

De laatste ontwikkeling nu is dat ik vrijwillig molenaar ben geworden en beheerder van een poldermolen in Abcoude, de Oostzijdse molen.

“Nu, met alle lessen uit het leven, door lief en leed, denk ik toch dat ’t neerkomt op loslaten. Het loslaten van aannames over wat wel en niet kan, over hoe lang iets mag duren, of aannames over waar je wel en niet van houdt. Ik probeer er telkens nieuwsgierigheid tegenover te stellen. Wil je echt weten hoe dit afloopt? Laat de aannames varen en ga op avontuur.”