Ga terug

Wat een blij team

Wat een blij team

Wat een blij team

Dit plaatje staat symbool voor mijn eerste training buitenshuis met voldoende onderlinge afstand na 5 maanden. Mijn belangrijkste opdrachtgever was 5 maanden door Corona uit de lucht. Dus ik was heel blij dat ik weer kon beginnen met werken.

Ik verzorgde een dag in Vinkeveen met een collega over samenwerking in een team op een top locatie aan het water.

Zet mij maar ergens met uitzicht op water en bootjes en een mooie club mensen, en ik zit goed in mijn vel.

Ik trof deelnemers en een team die al mijn principes hoog hebben. Menselijk, liefdevol, ecologisch, vol respect naar elkaar, nieuwsgierig naar zelfkennis en benutten van diversiteit in een team.

Ik heb nog nooit zo’n positief team ontmoet. Principes als zelforganisatie werden verbonden aan de kleurenleer Insights Discovery en de theorie van Peter Robertson over de S-curve.

Er was al veel werk verricht door de deelnemende leiders door wensen voor samenwerking met de werkvloer te ontwerpen.

Toch was ook daar een kader nodig waarbinnen mensen vrijheid krijgen. Principes voor zelforganisatie vragen als begeleider dat je je bekwaamt in sturingsvaardigheden en zelfkennis.

Dit blogje was een levensteken na een lange tijd. Ik zal met regelmaat iets delen over mijn ervaringen op het gebied van persoonlijk-, bezielend- en lui leiderschap.

“Ik heb een individueel coachingsgesprek gehad met Dodo wat zeer waardevol was voor mij. Heb gemerkt dat Dodo heel goed kan luisteren en goed kan doorvragen. De rust die Dodo uitstraalt en de feedback die ze geeft zijn pakkend.”

Henk