Ga terug

Scholen zijn weer begonnen

Scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen. Heb je weer tijd voor jezelf om te groeien? Sta je voor grote uitdagingen en werk je te hard? Ik heb twee aanbiedingen die kunnen helpen: De Reis van de Leider en De Luie Leider.

Hopelijk heb je wel een vakantie gehad en even pauze genomen? Voor de vakantie hoorde ik veel leiders last hebben van het met elkaar in huis verblijven. Naast dat de kinderen begeleid moesten worden was het in sommige gezinnen een gevecht wie op “de logeerkamer” mocht werken. Ik leek soms wel een relatietherapeut. Ook wel leuk, maar ik ben blij dat ik eind augustus weer voor bedrijven aan de slag mag.

Voor de vakantie stapte ik zelf in de valkuil van te hard werken. Ik wilde perse een webinar geven over het thema lui leiderschap. ICT was niet mijn grote liefde en toch deed ik een cursus voor het geven van een online cursus en een webinar. Ik ben blij dat ik het heb gedaan met wat ICT-hulp. Daarbij ben ik wel over mijn grenzen gegaan qua uren. Door Corona was ik veel werk kwijtgeraakt. Als mijn weerstand verlaagt krijg ik meestal een oorontsteking. Dat gebeurde in juni ook. Ik heb niet naar het signaal geluisterd en nu is na 2 antibioticakuren de oorontsteking bijna over. Het vraagt luisteren naar je lijf en je diepere innerlijke zelf wil je trouw zijn aan je levenspad. Dit geldt ook voor mij. Ik heb hiervan veel geleerd en ik neem me voor: ik blijf in het oog van de orkaan, onafhankelijk van wat er om mij heen gebeurt.

Wees je ervan bewust dat je op ieder moment kunt kiezen voor het half lege dan wel het half volle glas. In deze keuze zit je werkelijke vrijheid.

Het betekent voor mij dit jaar loslaten van veiligheid en nieuwe gebieden exploreren. Ik kreeg ook een baan aangeboden bij een grote zorginstelling om locatiemanagers en verzorgenden te coachen. Ik ga zeker solliciteren ook al is het ver van huis en niet in de buurt van Edam en ga de uitdaging aan en zien als nieuwe mogelijkheid.

Deze periode staat in het teken van je innerlijke groei. Dat is een kant van de zaak van Corona. Kom thuis in jezelf. Graaf je wortels diep in. Je zult je erdoor verankerd raken en jezelf veilig gaan voelen.

Om hierbij te helpen wijs ik je op de volgende twee mogelijkheden voor ontwikkeling voor ervaren leiders die na een diepgaand ontwikkelingsprogramma een verdieping willen: De driedaagse cursus  De Reis van de Leider en de masterclass De Luie Leider.

“Ik heb een individueel coachingsgesprek gehad met Dodo wat zeer waardevol was voor mij. Heb gemerkt dat Dodo heel goed kan luisteren en goed kan doorvragen. De rust die Dodo uitstraalt en de feedback die ze geeft zijn pakkend.”

Henk