Ga terug

Ik werkte zelf te hard

Ik werkte zelf te hard

Ik werkte zelf te hard 

Afgelopen zomer leek ik wel een relatie therapeut. Veel coaching gesprekken gingen over privé onderwerpen en of over relatieproblemen omdat mensen thuis moesten blijven in een kleine ruimte.

Er waren vragen als:
– wie mag vandaag op de logeerkamer werken met zijn PC?
– wie moet de kinderen begeleiden met het schoolwerk?

Mensen die elkaar meestal aan het eind van de dag ontmoetten zagen elkaar de hele dag thuis. In huwelijken waar iets aan de hand was, kon dat feit niet meer verborgen gehouden worden.

Ik maakte zelfs een scheiding mee. Zogenaamd met zijn 2-en gezellig barbecueën terwijl het niet goed zat met het tweetal: ze konden geen komedie meer spelen.
Alles wat niet goed werkt komt in corona tijd onder het vergrootglas.
Ook bij mijzelf.

Voor de zomer werkte ik te hard en te veel; en ik werd ziek en moest het rustiger aan gaan doen.
Mijn ‘product’ de Luie Leider confronteerde mij met mijn eigen neiging tot te hard en te veel te werken, te hard mijn best doen.
In de tijd dat ik Bezielend Leiderschap ontwierp had ik ook een gedoetje. Mijn toenmalige baas Josette de Goede zei: als je zo’n thema in de wereld zet, heb je zelf ook nog iets te leren meestal. En dat klopte. Ik moest bezig met mijn eigen bezieling:

Was ik zelf wel vervuld met mijn eigen werk en presentatie?

Nu ik mijn hart volg met het creëren van luie leiders had ik een vergelijkbare situatie: ik liep op tegen mijn eigen te hard mijn best doen.
Ik zat te veel in mijn hoofd en maakte te veel uren, omdat ik per se een webinar wilde leren geven voor de vakantie begon.
Gelukkig kwam toen de zomer en kon ik op stap met mijn camper.

Hoe was het afgelopen jaar voor jou? Werk je ook te hard en teveel?

“Ik heb een individueel coachingsgesprek gehad met Dodo wat zeer waardevol was voor mij. Heb gemerkt dat Dodo heel goed kan luisteren en goed kan doorvragen. De rust die Dodo uitstraalt en de feedback die ze geeft zijn pakkend.”

Henk